天平家园 鹤翔航头 朱家角 古镇泗泾 今日九星 宝山社区 璀璨徐家汇 定海家园 科瑞物业 湖南社区 健康枫林 今日虹梅 今日练塘 龙华社区 曲阳社区 庙行之声 北站社区 江桥报 太平家园 嘉兴天地 美丽顾村 和谐盈浦 金泽报道 康健社区 走进广中 川北印象 重固家园 今日佘山 永丰社情 友谊社区 今日张江
关闭
新民网移动客户端点击或扫描下载
您现在的位置:首页 > 上海闲话 > 沪语听听看 > 正文

出窠兄弟、朋友道里

2014-10-11 12:50
来源:新民晚报        新民网编辑:田诗雍    作者:阿仁T | T 字号: 打印 参与评论(0)

  文图/阿仁

  北京人形容与自己从小辣一道白相、一同长大个好朋友为“发小”。依上海人个讲法,搿样子个朋友叫“出窠兄弟”。还是相当生动个,从一只窠里孵出来个、情同手足个朋友当然可以拜为兄弟。好像有点重男轻女,只有出窠兄弟,还呒没听到过出窠姐妹。我个出窠兄弟里是有交关女同学个。阿拉是从一个小学里走出来个。学堂个旧名称是磐石私立小学,新校名是卢湾区重庆南路第二小学。简称,重二。经过半个多世纪个变迁,重二变成过中学,又变成过聋哑人学校。最后退出历史舞台,只有老个教育楼还矗立辣重庆路上。人去楼空了。出窠兄弟姐妹几十年里一直呒没间断过联系。常常碰头个有十几个,重大节日可以聚起几十个。前一个重大节日是兄弟姐妹大家都60岁了。大家一道来吃生日蛋糕唱生日歌。上一个重大节日是相互之间已经认识60年了。也就是讲,大家跨进同一所小学一道读书有了一个甲子个岁月了。大家都活到67岁了。下一个重大节日是出窠兄弟姐妹一道来做70大寿。出席要胸佩官方派司,证件即是“老人卡”。最佳方案是去公交公司借一部拉卡机放在门口,进门请拉卡,机器响了方才可以登堂入室吃碗长寿面。

  别人家最惊叹个是阿拉个小学同学会竟然可以集合起大半个班级。窍门是必须培养推举出一个联络副官“栾平栾副官”。伊要尽心尽力搜集情报绘制出一份联络图。啥人动迁了,啥人搬场了,啥人出国了,啥人还乡。还有叫人伤心个资讯——啥人走脱了。毕竟勿会人人都可以长命百岁个。我最怕麻烦、最怕记人头。但我最习惯做督促大员。我年年岁岁督促栾副官、让伊勿敢有一丝偷懒个功夫。由此一旦吹响集合号,就是孵辣美国过日脚个同学也一定会飞回上海来。

  走上社会结识个朋友,上海闲话称搿样个交往为“朋友道里”。一个人个一生会有交交关关朋友道里。数量最多个朋友道里当然是同一单位里个同事了。大家8个钟头一道共事,关系勿会亚于家人亲戚。质量最高个朋友道里肯定是同过患难,甚至共过生死个同志了。上海人把搿样个生死之交称作为可以割脱头爿个朋友。有搿样朋友个人一定是经历过风风雨雨磨难、人生经历折腾曲折个脚色了。要是一生太平,无虑无愁,有一群出窠兄弟,有一堆朋友道里,搿也就是福气十足了。

新民网茶馆由新民网出品
微信号:newteahouse
无节操、有道理
最麻辣,最有趣的时事脱口秀!
你今天脑补了吗?

新民网事由新民网出品
微信号:xinminwangshi
突发事、新鲜事、有趣事
感人事、烦心事等你来爆料!
扫一扫,关注有礼!

侬好上海由新民网出品
微信号:helloshanghai2013
吃喝玩乐、上海故事、同城活动
每天热爱上海多一点
加入小侬家族就对啦!

(新民网编辑:田诗雍)
今日热点

发布评论

评分:
 /  人已评
>>已有条评论

您还能输入140

查看网站地图

您还未登录
用户名:
密    码:
下次自动登录    找回密码
没有账号?    立即注册
新民网友:
评论成功

评论成功,谢谢参与!

点“看微博”查看您的上海滩微博

   

评论成功

评论成功,谢谢参与!