天平家园鹤翔航头朱家角古镇泗泾 今日九星宝山社区璀璨徐家汇定海家园科瑞物业湖南社区健康枫林今日虹梅今日练塘龙华社区曲阳社区庙行之声北站社区江桥报太平家园嘉兴天地美丽顾村和谐盈浦金泽报道康健社区走进广中川北印象重固家园今日佘山永丰社情友谊社区
关闭
新民网移动客户端点击或扫描下载
您现在的位置:首页 > 上海闲话 > 老里八早 > 正文

闲话“二房东”

2014-09-10 16:44
来源:新民晚报        新民网编辑:田诗雍    作者:郭晔旻T | T 字号: 打印 参与评论(0)

  文/郭晔旻

  现在个上海,“群租”是个老大难问题。市场经济下头,有房东出租房子,自然就会有得借房子蹲个租客,至于哪能会得搞成群租搿副腔调,问题我觉得主要还是出了“二房东”身浪向。为啥迭能讲?因为“二房东”也勿是啥新鲜物事,老里八早就有了,反映解放前生活个滑稽戏《七十二家房客》主角之一,就是一个“二房东”。

  老底仔上海个房子,多数侪是弄堂个石库门,一般一楼一底,里面客堂间、灶披间、卧室样样侪有,一家门独门独户住了里向邪气写意,告咾常桩是以一幢为单位出租。后首来,上海人口激增,寻房子个人多,市面上个房子少,有种人发觉搿也是一门生意经,索性当起了“二房东”。所谓“二房东”,也就是先出钞票拿一幢房子借回来但是自家勿住,再拿房子隔仔交关间借拨真正个房客。当时个一幢石库门房子住上头廿份人家一眼勿稀奇,所以“亭子间嫂嫂”、“三层阁好婆”“后楼里妹妹”,“灶披间阿姨”等称呼开始行起来了。

  不过,原来一家门住个房子现在几十个人蹲,哪能会适意?多数房间天冷见勿得日头,天热像只蒸笼,人轧人外加来得龌龊,住了迭种“鸽子笼”里向个房客日脚当然勿好过。滑稽个是,真正借出房子个大房东反而呒没捞到啥好处,油水统统拨二房东揩去了。直到解放初期,江苏路一幢二上二下个石库门房子,月租为旧人民币3万块,而占据1/4面积个房客要交3.8万块个房钿。邻近一幢同类房屋,大房东租金也是3万块,但二房东定规要住了亭子间里个三房客出4万元房钿。二房东勿但自家免费白住,还好赚上一票,真正是空麻袋背米!

  有道是贪心勿足蛇吞象。为仔逼原来房客滚蛋腾出房间高价转租,“二房东”是样样侪做得出。一个开棺材店个二房东为了逼迫房客迁让,竟然带了十几个人,拿8口棺材抬进房里,第二天又抬进去三口;另外一个二房东为了赶走房客,竟然拿一个生病要死快个小囡放到客房里向。直到小囡死脱交关辰光,也勿收敛,真叫是罪过!

  “二房东”油水捞足个同时坏事做绝,告咾伊拉垃拉社会上个名声差到极点。当时有人创作了描写社会丑恶势力个《旧上海百丑图》,里向就有一个叼了烟袋,盛气凌人个“二房东”。

新民网茶馆由新民网出品
微信号:newteahouse
无节操、有道理
最麻辣,最有趣的时事脱口秀!
你今天脑补了吗?

新民网事由新民网出品
微信号:xinminwangshi
突发事、新鲜事、有趣事
感人事、烦心事等你来爆料!
扫一扫,关注有礼!

侬好上海由新民网出品
微信号:helloshanghai2013
吃喝玩乐、上海故事、同城活动
每天热爱上海多一点
加入小侬家族就对啦!

(新民网编辑:田诗雍)
今日热点

发布评论

评分:
 /  人已评
>>已有条评论

您还能输入140

查看网站地图

您还未登录
用户名:
密    码:
下次自动登录    找回密码
没有账号?    立即注册
新民网友:
评论成功

评论成功,谢谢参与!

点“看微博”查看您的上海滩微博

   

评论成功

评论成功,谢谢参与!