今日空气质量  
天平家园 鹤翔航头 朱家角 古镇泗泾 今日九星 宝山社区 璀璨徐家汇 定海家园 科瑞物业 湖南社区 健康枫林 今日虹梅 今日练塘 龙华社区 曲阳社区 庙行之声 北站社区 江桥报 太平家园 嘉兴天地 美丽顾村 和谐盈浦 金泽报道 康健社区
您现在的位置:首页 > 上海闲话 > 头条 > 正文

【闲画闲话】坐相、立相、吃相难看

2013-10-28 14:03
来源:新民晚报          新民网编辑:田诗雍    作者:阿仁 T | T 字号: 打印 参与评论(0)

  文图/阿仁

  勿是高峰时段,公交车上人人有座位可坐。上来一个时髦姑娘,辣前车门坐定。伊从包里摸出一副大饼油条,叭嗒叭嗒享用起来。半个车厢个乘客行注目礼,看伊吃早点。要是辣老底子,一定会有上年纪个人来劝伊坐车子就勿要吃东西了。现在,呒没。辣车厢里个吃喝之风是从地铁里刮起来个。地铁站外常常有赶了就跑、跑了再来个小吃摊头,因此进地铁车站个勿少朋友或拎一包豆浆、或握一团粢饭,边走边喝、边走边吃。轧进了车厢,吃喝继续,旁若无人。更有不识相个一旦坐到位子,就来一段休闲生活,嗑嗑瓜子、剥剥栗子,弄得果壳一地。我弄勿懂,伊辣自家屋里向也会搿能样子吗?

  老上海人讲究个礼仪修养里,有“坐有坐相,立有立相”一说。见了长辈师长,坐要端坐,还只可坐半个凳面。勿可跷起二郎腿抖抖豁豁。立要端正,不可东歪西斜、七歪八牵。勿可东依西靠、懒懒散散。屋里向做好了规矩,踏上社会就有了样子,是个有教养个人了。辣地铁车厢里坐到座位,一样是不可以搁起二郎腿个。搿是礼貌。搿更是为方便车厢里过往个其他乘客。到国外旅行,只要能见到车厢里搿样个“休闲”朋友,几乎可以肯定伊一定是阿拉个同胞。伊勿难为情,我倒难为情了。唯一可以原谅伊个,是因为伊勿懂,从小到大呒没人来教育过伊搿点日常生活中个规矩。作孽作孽。

  辣地铁里可勿可以吃吃喝喝,眼门前还辣讨论中。持“吃喝随意”观点个认为如今是高节奏时代,要尽可能个节约辰光。辣车厢里吃,辣电梯中喝,代表了生活个快捷。侬是快捷了,侬是方便了,侬是爽快了,只是侬忘记脱了侬是置身于大众之中,置身于社会之中。要来听我个意见,一句闲话:凡禁止吸烟个场所都勿应该随意吃喝食品饮料。当然,饮食行业场所勿辣此列。

  有坐相、有立相,还要讲究个是吃相了。吃相,吃喝个样子。国人关于吃相个评判有交交关关。有民族个、有地域个,还有场合个。迭个题目是可以送到百家论坛上去请专家上课个,每个时代个吃相勿尽相同个。每当我看到有西装革履个小白领辣地铁里啃大饼,看到亭亭玉立个小姑娘辣电梯里咬串烧,我是有点头晕、有点厥倒个。搿个难道就是阿拉跨时代个新吃相吗?如此,我只好把原本要出口个一句上海闲话咽下去:“谢谢侬一家门!”上海闲话“吃相”个另一解释:与人吵架、发脾气个脸色与架势。“侬个吃相实在太难看了!”迭个当口,吃相与吃喝无关,只与侬个态度相关了。吃相重要可见一斑。

(新民网编辑:田诗雍) 
今日热点

发布评论

评分:
1 2 3 4 5
 /  人已评
>>已有条评论

您还能输入140

  • 数据加载中……

微访谈

微言博议

微辩论

投票成功 “做民调 赢大奖”转盘抽奖 科沃斯地宝、交通卡、面包机、数码礼包、象印保温瓶等百份奖品等你拿 去试试手气
您已投过票 “做民调 赢大奖”转盘抽奖 科沃斯地宝、交通卡、面包机、数码礼包、象印保温瓶等百份奖品等你拿 去试试手气