天平家园鹤翔航头朱家角古镇泗泾 今日九星宝山社区璀璨徐家汇定海家园科瑞物业湖南社区健康枫林今日虹梅今日练塘龙华社区曲阳社区庙行之声北站社区江桥报太平家园嘉兴天地美丽顾村和谐盈浦金泽报道康健社区走进广中
关闭
新民网移动客户端点击或扫描下载
您现在的位置:首页 > 上海闲话 > 头条 > 正文

【闲话闲画】吃咖啡孵到东海去

2014-01-29 18:17
来源:新民晚报        新民网编辑:田诗雍    作者:阿仁T | T 字号: 打印 参与评论(0)

  文图/阿仁

  冷天个太阳是珍贵个。到冬日个太阳下面去享受阳光,北方人讲个是晒太阳。上海人勿然,上海闲话讲是孵太阳。孵是一个有味道个词眼,看上去伊有点一动勿动,而实际上伊却外静内动,伊辣安静中散发着生命个气息。上海人用到孵个地方还有一个:孵咖啡馆。咖啡馆是一个交际会友个场所。孵辣里向,品品浓香咖啡,看看周围个人生世界,完全是一副以静制动个姿态。我欢喜孵咖啡馆。

  老晚报复刊之初辣九江路靠外滩个一幢老个洋楼里,离大名鼎鼎个中央商场仅百步之遥。中央商场靠南京东路一端有一个上下两层个东海咖啡馆。阿拉报社个一批编辑、记者只要有点空隙个辰光就钻到东海去了。人少个辰光,两三知己孵到靠窗个火车座位上,吃吃咖啡、看看街景。人多个辰光,可以拿几只小方台拼成一长条,天南地北,茄茄山河、吹吹牛皮。东海咖啡馆里最多个是上海滩个一大堆老克勒。伊拉常常是洋装笔挺,头发锃亮、皮鞋锃亮,功架十足。老克勒们对老上海个怀旧辣一言一行、一招一式中散发出来。伊拉拿淮海路叫作霞飞路,拿复兴公园叫作法国公园,拿茄汁浓汤叫作罗宋汤,拿打台球叫作打落袋。老克勒好像还生活辣老底仔个上海滩。就是伊拉个时髦也是老古董式个派头。伊拉固执得可爱。还有一大群新潮流个脚色孵到东海咖啡馆里来,伊拉是中央商场里占到了摊位个小老板。

  生意空个辰光,伊拉到此地来攀谈生意经。衣裳从啥地方批来,皮带到啥地方出货。赚铜钿是主旋律。小老板里女个老板娘不少,伊拉轧了一道更加闹猛。除了谈打扮、谈化妆,打麻将是伊拉个中心议题:“昨么子我个一副清一色我摸到了绝三万!”“啥个希奇勿煞,我前天大吊车杠开了!”伊个辰光,阿拉还刚刚入门麻将,听伊拉个麻将经就好比听教授上课,一响也勿敢响。

  东海咖啡馆个价钿老便宜个。一桌人孵了一个下半天个开销勿会超过几十元。大家抢了埋单。三日两头碰了头个顾客也面熟陌生起来,有辰光拼了一只台子吃咖啡,会有老克勒或者小老板替侬会钞:“勿要客气,下趟再碰到由侬来请客!”后来单位搬到新个大楼去办公了,老地方、老辰光个朋友就走散了。我也是怀旧个,我还寻回到东海去孵脱一歇。咖啡座里已经呒没熟人。倒是几个老服务员还记得我:“长远勿见!侬个一班写文章、拍照片个朋友呢?”现在中央商场改建,东海咖啡馆也人去楼空了。淡淡个、幽香个咖啡味道仍旧拨我一直记得老牢个。唉,怀念。

侬好上海由新民网出品
微信号:helloshanghai2013
大城小事,第一辰光微信阿拉
扫一扫,关注有惊喜!
小侬等你来报道!

(新民网编辑:田诗雍)
今日热点

发布评论

评分:
 /  人已评
>>已有条评论

您还能输入140

查看网站地图

增值电信业务经营许可证(ICP):沪B2-20110022号 | 互联网新闻信息服务许可证:3112009001 | 信息网络传播视听节目许可证:0909381

广播电视节目制作经营许可证:(沪)字第536号 | 新民晚报官方网站 xinmin.cn ©2013  All rights reserved.

您还未登录
用户名:
密    码:
下次自动登录    找回密码
没有账号?    立即注册
新民网友:
评论成功

评论成功,谢谢参与!

点“看微博”查看您的上海滩微博

   

评论成功

评论成功,谢谢参与!