今日空气质量  
天平家园 鹤翔航头 朱家角 古镇泗泾 今日九星 宝山社区 璀璨徐家汇 定海家园 科瑞物业 湖南社区 健康枫林 今日红梅 今日练塘 龙华社区 曲阳社区 庙行之声 北站社区 江桥报 太平家园 嘉兴天地 美丽顾村 和谐盈浦 金泽报道
您现在的位置:首页 > 上海闲话 > 灶披间 > 正文

煎药

2013-08-19 11:08
来源:新民晚报          新民网编辑:田诗雍    作者:马尚龙 T | T 字号: 打印 参与评论(0)

  文/马尚龙

  煎药和熬药只不过是讲法勿一样,事体是一样个事体;讲法不一样,但是艰难程度是一样个,煎和熬合辣一道是煎熬,呒没啥个程度区别。也就是煎药熬药搿能勿容易,是一件很见功力个事情,所以也真有人自知功力不够,但是偏偏相信中药中医,葛末就请中药店送药了。

  中药店历来是弥散药味个地方,搿个味道勿仅是药房里拉开一只只抽屉侪是一味味药,而且辣中药店个后门,必定有代客煎药送药个工场间。勿必怀疑中药店是否会偷工减料,张冠李戴,侪是老牌子讲信誉个店,童涵春、徐重道,店名就起得厚道,完全可以放心。一帖药,分两次煎,倒辣两只小热水瓶里,早浪一顿,下半日一顿,小热水瓶个药倒辣饭碗里,差不多就是大半碗。医生开几帖药,就要送几天。送药工送到人家个家里,要是辣楼浪,也勿必上楼,双方会有默契,今朝个瓶留下,昨日个空瓶带回去,四个小热水瓶个自动交接可能就辣牛奶箱里。送药工一部自行车到东到西一点也勿会搞错,因为辣热水瓶外面,侪贴了病家个地址名字个。

  但是真正吃中药个人,还是自己煎药个,特别是有钞票个人家,更是自己煎药——伊拉会叫资深个佣人来做。伊拉会觉得中药房里个药是烧出来个,就是放辣钢精锅里烧20分钟烧出来个,而勿是辣药砂罐里慢慢能个熬出来个。中药讲究三分药力七分心意,药熬得好勿好,直接会影响药个效力。一般人家总是亲人熬药,也勿无道理,当病人喝着自己亲人花了很大功夫煎出来个药时,心里一阵感动,病也就好了三分。

  煎药是一件难事。煎药一定是药砂罐,而且还要辣药砂锅盖上压一把剪刀,总是有拿病压下去个意思吧。要文火,勿能让药潽出来,也勿能是一大碗,要让药辣药砂罐里慢慢个煎熬慢慢个收水,人就勿能离开半步,一帖药两次煎完,至少也是一个多小时个。即使搿样还是免勿了一眨眼,熬干了,连药砂罐也裂开了。只有搿些年长个主妇,常年吃中药,说起煎药免勿了得意:我伊只药砂罐,用了好几年了,只要人管辣拉,勿会坏个呀。确实是搿能,搿一个药砂罐外层侪是烤干了个黑色药汁,一条条流下来个样子,药砂罐个颜色也已经很深。邻居侪看得到妇人个药砂罐,因为每天煎好药,妇人总是拿了药砂罐走到弄堂里,顺势拿药砂罐里个药渣倒辣弄堂垃圾桶旁个一个角落,葛是要将病送走个意思。

(新民网编辑:田诗雍) 
今日热点
更多关于

煎药

熬药

中药

的新闻

发布评论

评分:
1 2 3 4 5
 /  人已评
>>已有条评论

您还能输入140

  • 数据加载中……

微访谈

微言博议

微辩论

投票成功 “做民调 赢大奖”转盘抽奖 科沃斯地宝、交通卡、面包机、数码礼包、象印保温瓶等百份奖品等你拿 去试试手气
您已投过票 “做民调 赢大奖”转盘抽奖 科沃斯地宝、交通卡、面包机、数码礼包、象印保温瓶等百份奖品等你拿 去试试手气